Thursday, November 4

Noxe

Watchin’ all the resurrection junkies losing ground.

Știi cum e să aștepți într-o stație de metrou. De obicei lași privirea să cadă undeva printre șine, să nu se vadă cumva că ești sătul de-atâta aer îmbâcsit, că mirosul subteranului te scârbește până la oase. Îți șuieră din depărtare metroul vechi, pictat puțin stângaci de grafferii locali. Simți cum oamenii se adună pe margine resemnați la o altă călătorie lipsită de sentimente, în bătaia neoanelor cancerigene. Momentul deschiderii ușilor este aproape biblic și-l poți asemăna fără probleme cu deschiderea pământului în întâmpinarea lui Lucifer. Aproape îl vezi pe Virgil vâslind și purtându-te în miezul acțiunii. Unii oameni preferă să citească. Ziare de scandal, literatură contemporană braziliană și horoscoape. Lectură ușoară. În metrou, toate coeficientele funcționează la nivel minim. Tu nu ești așa. Tu te așezi pe scaun, sfidând căștile bluetooth și cancanurile regurgitate.

I-auzi, alții stau la cioace. Cioace. Cioacă. Ce cuvânt de căcat. Ți-e (Mi-e) scârbă de el. Cea mai mare penibilitate. O curvă. Știi câte sensuri proprii are? Dar figurative? În argou își face simțită prezența mai peste tot. Știi câte etimologii poate avea? Ăsta nu e un cuvânt, e o insultă. Te pizdești singur dacă-l folosești. Nimeni nu știe de unde vine dar el umblă peste tot. De fiecare dată când îl aud simt cum îmi vomit puțin în gură și-mi vine să pocnesc ceva. Pe ăla care s-a simțit să-l folosească, pe madama societate, pe babuinii înțoliți în albastru care au impresia că fac legea dacă patrulează între secție și cârciumă, pe toți drogații din scările de bloc care râd isteric și se pișă pe scări... Metroul instigă la violență. Văd o măicuță agățată de bara de lângă ușă și-mi vine s-o bat. Pur și simplu. Să-i dau până la sânge. Ea are acel tip de moacă imbecilă care ar insinua faptul că folosește acest pseudo-cuvânt regulat.

Ajungem în... n-am voie să zic că fac publicitate. În stație mă întâmpină același aer îmbâcsit și o blondă bună. Încă un pas și...

Chiar nu știu cum să continui.

No comments:

Post a Comment