Friday, April 3

Frida Kahlo

Trec peste toate imaginile superficială, ca şi cum aş citi pe diagonală. Un fel de imitatio naturae a gândurilor marca Édith Piaf pe o partitură de-a lui Debussy. Probabil că detest pictura, chiar întreaga artă vizuală (exceptând suprarealismul). Am impresia că îmi reduce gândirea. Aş prefera să citesc despre un tablou, despre creatorul lui decât să mă holbez la el şi să încep a dezvolta nişte teorii care oricum îşi află miezul în minţile altcuiva.

Ca să fiu pe aceeaşi lungime de undă, detest cam toţi artiştii. Mi-e silă de neglijenţa pe care o afişează cu nonşalanţă. Faptul că pot vorbi lejer despre diferite teme, despre punctele lor de vedere... Şi prezintă atâta siguranţă! Abilitatea de a trăi într-o lume utopică o are toată lumea. Că unii mai şi câştigă de pe urma ei, e o adevărată profanare a subconştientului. Toate creaţiile, în afară de faptul că trec prin minţile unor critici snobi (tind să cred că oamenii ăştia nu mai au idei proprii), mai şi ajung banale surse de entertainment.

Am luat-o pe don'şoara Frida şi-am adus-o la rang de titlu deoarece toată suferinţa ei a fost vizualizată, criticată, apreciată şi etichetată. E viaţa unui om în acele tablouri. Bănuiesc că asta nu mai contează din moment ce artistul a ales să-şi publice concepţiile.

E atât de delicat încât şi caşmirul zgârie situaţia.

7 comments:

  1. Hmmm... Frida mi se pare unul dintre cei mai o.k. artisti. si pana la urma oricine este liber sa se manifeste cum vrea, este inevitabil sa nu multumesti pe toti. (mama ce banal fusei...mi-e insa lene sa scriu. Mai bine...pictez).

    ReplyDelete
  2. Anonymous6:07 pm EEST

    iti trebuie un curaj enorm sa-ti pui viata ta proprie si personala si super intima pe panza. dar frida nu a avut curaj ci a fost o mare exhibitionista. and i love her.

    ReplyDelete
  3. Bai Blondo, sa mor io, nu pot scapa de tine NICAIERI!? Gizas CRAIST! este blogul MEU ASTA, auzi!? Al MEU! (merci).

    ReplyDelete
  4. this is gonna' be fun... :)

    ReplyDelete
  5. Da ba, si-a facut si Blonda blog...ma rog, REfacut si gata...se simte in dePLINAtatea fortelor, tztz...

    ReplyDelete
  6. Anonymous11:02 pm EEST

    halex tu vrei sa ne certam si pe bogurile altora? se cheama "a spala rufele in public".
    diana stie ca e blogul tau?

    ReplyDelete
  7. Normal ca stie! Doar am comentat aci, desteapto! Si nu ii mai zice "Diana"! E FataCuNumeDeIndianca care intr-un acces de nebunie si aaa...lipsa de sanatate mintala si-a creat un nume simplu...si l-a raspandit in lume. Blondo!

    ReplyDelete