Monday, July 20

Primire călduroasă

Printre toate nedumeririle brutale ce o înconjurau, a zis că i-ar prinde bine o mini-vacanţă. De fapt, nu aşa s-a întâmplat. Pur şi simplu trecuse prea mult timp de când fugise ultima oară. Aşa că a luat nişte bani. Mulţi bani. A plecat la gară. Ştiu că era 3 fără 6 minute. Bineînţeles că trenul pleca la fix. Trebuia să păţească o figură spectaculoasă ca-n filme. Şi-a luat bilet în cel mai luxos tren, s-a urcat în el şi a plecat. La fel ca înainte, la fel ca atunci, la fel ca acum.

Gara de nord e foarte deprimantă. Mai ales seara.

A fost la cumpărături. A fost la băut. A fost în toate locurile pe care le ştia. A întrebat toate direcţiile posibile. Ultimii bani au fost folosiţi pentru o îngheţată. În toată nebunia asta ea s-a schimbat oleacă. Nu vorbesc aici de metamorfoză, transformări echilibristice ş.a.m.d. Vorbesc aici de libertate şi aerul independent de care avea nevoie.

Ştiaţi că dacă o tipă cere bani în gară puţin disperată, se poate întoarce cu Inter City? Da, am fost misandră.

1 comment:

  1. Hmmm... trebuia sa iei un tren aleator. Nu neaparat spre Bucuresti. Era mai cool sa joci la "loteria trenurilor" si la "loteria oraselor". Sa cobori aleator la...a cincea!

    ReplyDelete