Wednesday, July 8

Suc de morcovi

Am o vagă bănuială că nu-i era frică de întuneric. Altfel n-ar mai fi hoinărit pe străzi la ore atât de târzii. Râdea într-una pe un fundal sonor urban fără să fi consumat pic de alcool. Şi de ce starea de bine s-ar pune mereu în cârca băuturii? Nu avea voie să se bucure pur şi simplu? Ei bine, nu. Aş putea descrie totul asemeni drumului prin pădure până la o bunică mult prea lacomă. Sau aş putea atenta la ceva contemporan şi previzibil, să bag câteva hinturi şi să mă rog să nu se prindă nimeni pentru că vreau ceva abstract. Pana mea, sunt istorisirile mele pseudo-ficţionale aşa că îmi permit.

Străzi lăturalnice şi lumină ioc! Care ar fi şansele? Niciuna în cazul ăsta. Pentru că vita a ajuns acasă întreagă. A evitat o buză spartă şi un bocet la o secţie de poliţie plictisită. A dat drumul la cutia colorată şi a lăsat imaginile să-i curgă prin minte dezordonat, că altfel chiar nu se poate. Atenţia nu-i este captată nici de prietenul ei imaginar care tot face semne disperate în speranţa că o poate avertiza, nici de vecinul care tot dă găuri în perete pentru a-şi fixa antena (lăsaţi-vă subînţelesurile sub preş), nici de bătăile insistente din uşă.

Totuşi, din cauza unei situaţii banale, să zicem un ţânţar sau orice altă insectă nesemnificativă de altfel, atenţia îi este distrată şi aude personajul din spatele uşii. E un scenariu destul de simplu şi ar fi putut avea un milion de variante numai că s-a întâmplat doar una. Şi e mare păcat. Ştiu că acum nu mai suportă insecte în aceeaşi încăpere cu ea. E mult mai nepăsătoare. Deşi tot vina ei se cheamă pentru că a decis să deschidă uşa. Şi vom ridica fusta pentru un scurt moment artistic pe care o să-l plângem pentru multă vreme. A da buzna, a bate şi a-şi descărca toate încărcăturile. Un pic de alint, un pupic pe ici pe colo şi gata.

Revenind la cine ce vină are... Personajul este familiar. De ce să nu-i fi deschis? Da, dar antecedentele personajului nu sunt chiar atât de strălucite. De ce să-i fi deschis?

Auzi Frank, ia mai du-te dracului cu analiza ta cu tot!

No comments:

Post a Comment