Thursday, June 10

Aurora

As vrea sa apuc ziua in care voi scrie numai de bine despre un film romanesc (da' sa nu fie de Carnafil ca la el se subintelege). O zi cu soare, cu pasarele cantand si cu o tastatura melodioasa care sa rotunjeasca timid cate un cuvant pozitiv. Mda...

"Aurora" este un film pretentios. Si se vrea a fi socant. Dureaza 3 ore si nu are cine stie ce intriga. E tipic romanesc. In sensul ca transpune realitatea. Sincer, nu vad rostul de a viziona un film daca el iti arata realitatea in care traiesti. E plin de cadre lungi si mohorate, cadre apropiate, cadre "goale" (adica nu se vede personajul dar stim ca el face o actiune undeva pentru ca-l auzim) si a fost filmat in Bucuresti.

Povestea se invarte in jurul unui tip care are o iubita divortata cu copil si o pusca. Apoi incepe sa omoare oameni. Sper ca-ti dai seama ca aceste lucruri se petrec intr-o anumita sfera a timpului care e foarte mare. Ideea e ca tipul e divortat si nu prea accepta chestia asta. Asa ca si-a omorat socrii si avocatul sotiei sale (sau un notar... nu stiu, oricum sigur terminase Dreptul). Iar la final se intampla ceva nu foarte extraordinar insa domnu' Puiu a crezut ca merita asteptarea.

Pana la urma e un film sec fara goluri. Timpul actiunii nu e unul foarte lung (cred ca sunt cam 4-5 zile acolo) dar e prezentat cu multe detalii. Trairile/traumele personajului nu se vad decat prin setea lui de crima. In rest el e un tip normal, putin stresat, nici macar n-are probleme cu banii. Ca se simte putin sifonat din cauza divortului.... nu e o chestie clarificata. Povestea e buna dar trebuia sa arate altfel.

Hm, teribilism cinematografic. Oare cand vom scapa de el?

No comments:

Post a Comment