Friday, February 27

Cavaleria Jokerului

Da, trebuia să scriu şi despre ultimul Batman întrucât are defecte.


PERSONAJE:

Felicitări domnule Heath Ledger! Nu pentru Oscar, ci pentru psihoza personajului Joker, o boală care v-a acaparat şi pe dumneavoastră într-un mod foarte tragic. Foarte inteligent ticul (în caz că nu aţi observat, Joker are un tic cu limba) deşi nu ştiu sigur cui aparţinea: personajului sau actorului?

Trecând peste aceste momente emoţionante, trecem la critică: băi Batmanule! (adică ăla care a jucat rolul) mai inexpresiv decât atât poţi fi? Ştiu că Bruce e un om puternic şi sarcastic. Da' după ce arunci o replică "sub centură", zâmbeşte dracului! Că de-aia se numeşte umor negru. În plus, eşti prea mic de statură. Sau asta e necesar pentru a încăpea în conserva aia de maşină pe care o ai?

Şi domnu' tehnician sau regizor sau care a modificat vocea lu' Batman, îţi dai seama cât de stresantă a fost vocea asta pe parcursul filmului? Nu a vorbit mult, ce-i drept da' a fost enervant de-a dreptul. Mă aşteptam în orice moment să scuipe o veveriţă din gât.

Cât despre procurorul ăla fandosit... a fost bine. Adică toate trăsăturile s-au exprimat şi s-au înţeles cum trebuie deşi după moartea iubitei / logodnicii / ce era aia s-a exagerat. Înţeleg că trebuia să suferi da' suferi pe moment că dup-aia vrei răzbunare.

Restul personajelor au fost de umplutură. Şi nici n-au fost jucate atât de bine.


SCENARIU, REGIE:

Dacă mai doreaţi încasări, nu trebuia să-l omorâţi pe Two-Face. Aşa, aveaţi încă o continuare.

Scenariul e bun. Finalul e tâmpit. Ştiu că are o morală foarte bine definită şi foarte onorabilă, de altfel. Dar...

După moartea lu' Two-Face ăsta, Batman ca un ne-erou ce ar fi trebuit să fie, nu acceptă să preia toate crimele. Cetăţenii speriaţi şi confuzi, eventual se adaptează lumii Jokerului. Morala? Nu poţi fi erou decât pentru tine.

E o scenă spre final (v-am zis eu că e tâmpit) unde oamenii se uită la ştiri şi ascultă comenzile Jokerului. Aflând planurile lui, se ridică sa plece. El le spune că nu au pe unde să fugă şi se aşează la loc. Ce dracu' caută asta în film? Nici măcar nu e amuzantă.

Genială mi se pare farsa cu cele două vapoare şi faptul că până la urmă nu explodează nimeni. În realitate, ar fi sărit în aer amândouă din primele trei secunde.

Şi de ce Bruce trebuie să fie îndrăgostit? Sau, na... semi-îndrăgostit. Nu prea l-am văzut suferind după individă. Deja e clişeică dragostea asta neîmpărtăşită.


CONCLUZIE:

Distribuţie: 5.7/10
Scenariu: 7-8/10
Regie: 9/10


Uaa, am început şi cu note, şi cu comentarii aşa... "la sânge". De parcă aş fi calificată. Nu sunt. Iar aceste păreri sunt mediocre din partea unui cinefil mediocru.

No comments:

Post a Comment